Dans

Denna kurs är för dig som vill lära dig grunderna i orientalisk dans, eller magdans som det också kallas. I första hand dansar vi och har kul i samspel med den medryckande musiken. Styrka och smidighet kommer på köpet!

Vi tränar både mjuka, långsamma, snabba och hårda rörelser och du blir starkare i både mage, rygg och ben. Dansglädje och avkoppling nyckelord och tillsammans med den eldiga musiken skapar vi en lekfull och lättsam stämning tillsammans i salen. Genom utforskande av känsla och musikalitet i olika rörelse övar vi oss i att utföra magdansens specifika rörelsespråk. Här är målet att känna oss glada, utmanade och fyllda av energi när vi lämnar danssalen.

Upplägg
Ett lektionsupplägg ser vanligtvis ut såhär:

1. Uppvärmning
2. Isolation av rörelse/ dansövningar
3. Koreografi
5. Nedvarvning och avslut

Nivå/ Förkunskaper
Passar dig som helt är nybörjare, men även dig som har tidigare kunskaper och vill nöta in grunderna ordentligt. Pedagogen anpassar lektionen till gruppens förutsättningar så att alla känner sig bekväma.

Ledare
Stephanie Tziaka- Karavasili har tidigare jobbat som verksam yrkesdansare i Grekland. Hon har dansat balett, jazzdans och modern dans sedan tre års ålder och utbildat sig på Fokas Evagelinos School of Dance och Iamos Drama School Vasilis Diamantopoulos i Aten. Stephanie har dansat i Mad TV Music Awards bakom flera grekiska artister, hon har uppträtt som dansare i Eurovision Grekland samt skådespelat i flertalet grekiska tv-serier. När Stephanie var 13 började hon intressera sig för orientalisk dans. Hon har under de senaste åren uppträtt och undervisat i denna rytmiska och eldiga dansstil. För Stephanie är undervisningsklimatet i en danssal viktigt. Att man visar respekt för varandra- lärare och elev och att man vågar släppa fram den inre dansglädjen och motivationen. Hon vill att varje elev ska få förutsättningarna att lära sig så mycket som möjligt.

Bra att veta
Kom och prova på en gång kostnadsfritt, men anmäl dig först!
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.
Ev. inställd lektion meddelas via sms.

VÄLKOMSTRABATT 20%
För alla nya deltagare hos Dansverket har vi nu en rabatt på 20% för respektive kurs man anmäler sig till. Ange VÄLKOMSTRABATT I meddelande vid anmälan.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se