Praktisk Excel fortsättning DISTANS

Praktisk Excel fortsättning DISTANS

Data & IT

Praktisk Excel fortsättning på distans (Mac eller PC)

Kursen följer precis samma grundkoncept som grundkursen, förutom att kursen ger färdigheter i hur man skapar säkra, användarvänliga och intuitiva excelark för både sig själv och andra användare.

Med intuitiv användarvänlighet ska även ovana användare lätt kunna få en snabb överblick över hur ett program bör fungera och hur det ska användas, samt att det inte finns möjlighet att använda programmet fel genom exempelvis otillåtna inmatningar.

Vi lär oss bland annat
- att skydda våra kalkylblad från otillåtna inmatningar,
- skydda aktiverade låsta celler
- hur man kan styra färgsättningen i celler eller text för att öka läsbarheten,
- hur man kan ställa upp mängder med villkor för vad som ska ingå i en beräkning,
- hur man arbetar med kryssrutor och rullgardiner som vi kanske känner igen mest från Internet.

Mycket tonvikt ligger på formler, funktioner och layout samt hantering av buggar.

Kursen är extra utmanande för dem som vill förstå alla beskrivningar om hur formler och funktioner fungerar i minsta detalj.

De praktiska momenten för denna kurs lär vi oss genom att bygga upp ett avancerat löneprogram. Parallellt med kursen följer övningsuppgifter och projektarbeten efter varje lektion. Det huvudsakliga projektarbetet går ut på att göra ett eget löneprogram (eller dylikt) som är anpassat utefter den egna situationen.

Efter avslutad kurs har deltagarna imponerande färdigheter/kunskaper/material som ligger på relativt avancerad nivå.

Kursen innehåller 7 detaljrika lektioner om i genomsnitt 5 studietimmar per tillfälle, men kan variera kraftig beroende på hur ofta man stannar upp av ren nyfikenhet för att fundera lite extra kring inlärda moment, eller testa eventuella moment/idéer med egna sidoprojekt. Kursintyg från Studieförbundet Vuxenskolan lämnas till dem som gjort alla övningsuppgifter samt projektarbeten inom de 10 månader som tilldelas för att genomföra kursen.

Klicka här för att se exempel på vad utbildningen kommer innehålla www.timsoderstrom.se

Vid intresse kan kursen byggas på med ytterligare ”tillvalslektioner”/tillämpningar i exempelvis det inneboende programmeringsspråket VBA.

Kontakta gärna handledaren på tim@timsoderstrom.se om du har frågor om kursen.