Hälsa & välbefinnande, Funktionsnedsättning

För dig med erfarenhet av rättspsykiatri

Välkommen att delta i en studiecirkel utomhus

Har du egen erfarenhet av att vårdas inom rättspsykiatrin och vill samtala om existensiella frågor tillsammans med andra med liknande erfarenheter – samtidigt som du får vistas i dagsljus och skogens tystnad? SV Stockholms län i samverkan med projektet Inflytande i rättspsykiatrin bjuder nu in till en promenadcirkel i Södertälje.

Välkommen till en annorlunda studiecirkel, där vi tillsammans bryter ensamheten, gör något meningsfullt samt tar tillvara på vårens långa, ljusa dagar.

NÄR: 10 träffar under våren 2021 med planerad start 27 april. Vi ses varje tisdag och torsdag kl 10.00-12.15 under fem veckor.

Startdatum kan komma att flyttas fram något beroende på antal anmälningar.

VAR: Kusens backe i Södertälje. Vi träffas vid utegymmet.

HUR: Kostnadsfritt. Ta med egen (valfri) matsäck och sittunderlag.

CIRKELLEDARE: Eva Sundfors

Anmäl dig nu här bredvid eller ovanför om du använder mobil! (eller ring Connie don Marco, NSPH, telefon: 079-065 37 31)

Vi samtalar utifrån studiematerialet ”Frön till livsmod och livsglädje”. Under cirkelns gång tar vi paus och fikar ihop. Alla deltagare har egen matsäck, sittunderlag samt kläder (och skor) efter väder.

Detta är en aktivitet med bra smittskyddstänk, då vi går med distans till varandra men ändå tillsammans. Alla deltagare tar sig till/från aktiviteten på egen hand.

Studiecirkeln anordnas av SV Stockholms län i samverkan med projektet Inflytande i rättspsykiatrin, ett Arvsfondsprojekt som drivs av NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa). Projektets mål är att öka brukarinflytandet för patienter och anhöriga i rättspsykiatrin.

Vill du veta mer eller få hjälp med att anmäla dig?
Kontakta gärna NSPH:
Connie don Marco (processledare)
E-post: connie.donmarco@nsph.se
Telefon: 079-065 37 31

Ledare
Ledare är Eva Sundfors. Alla våra kursledare är erfarna, engagerade och uppdateras kontinuerligt genom SV utbildningsprogram.
Kursansvarig är Lena Klaesson

Arrangemanget genomförs i samverkan med Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa, NSPH