Dans

På pyttedansen är strävan att stärka den egna självkänslan och skapa plats för danslust och glädje.

Pyttedansen är en lekfull danslektion där vi tillsammans bygger trygghet och gemenskap. Här utforskar vi olika typer av rörelser till olika rytmer och takter och lär oss samtidigt tekniska grunder med ursprung i tre dansgenrer: balett, modern dans och jazzdans. Vi hoppar, snurrar, skuttar, hoppsar, rullar och övar koordinerade armrörelser. I pyttedansen har fantasin har inga gränser- vi förflyttar oss ofta till andra världar där de mest underliga och magiska saker kan hända. Kursen är en första bekantskap med dansens uttryck och form i miljö som är trygg, kreativ och lite knasig.

Upplägg
1. Upprop
2. Uppvärmning
3. Lekfulla övningar, improvisation, koreografi
4. Avslappning och avslut

Under kursen får barnen möta olika typer av musik, allt från instrumentell hiphop, klassisk musik, salsarytmer, afrikanska beats, barnvisor och kommersiell pop.

Nivå/ Förkunskaper
Inga. Kursledaren anpassar undervisningen utefter barnens förutsättningar och lägger vikt vid att skapa en fin gemenskap i salen.

Bra att veta
Kom och prova på en gång kostnadsfritt, men anmäl dig först!
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.
Ev. inställd lektion meddelas via sms.

VÄLKOMSTRABATT 20%
För alla nya deltagare hos Dansverket Botkyrka har vi nu en rabatt på 20% för respektive kurs man anmäler sig till. Ange VÄLKOMSTRABATT I meddelande vid anmälan.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/ Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se