Dans

En rytmisk och energigivande dansklass
Reggaeton är en rytmisk dans som kommer från de latinamerikanska afrodanserna. Man kan säga att reggaeton bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet och är en sorts latinamerikansk version av hip hop. På reggaetonklassen får du lära dig att släppa loss i hela kroppen. Med ett skönt gung och med attityd och tydlighet dansar vi oss svettiga och energifyllda. Vi jobbar med kraftfulla och sensuella rörelser och har roligt tillsammans till medryckande musik. Förutom att dansstilen är rolig att utöva och användbar på dansgolvet är det även en mycket bra form av motionsträning!

Nivå/Förkunskaper
Kursen passar dig som aldrig har dansat Reggaeton förut, men även dig som har dansat ett tag och vill utveckla dig steget ytterligare.

Du tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Smidighet och styrka
• Tekniska grunder
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser

Lärare
Mara Benitez Soto kommer ursprungligen från Cuba, men har under 10 års tid undervisat och dansat professionellt i Moskva Ryssland. Mara har undervisat latinamerikanska danser som Bachata, reggaeton, salsa och samba. Hon undervisar även Hip hop, Dancehall och Balett. Mara har erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna.

Bra att veta
Bekväma, svettvänliga kläder. Sneakers eller gympaskor på fötterna.
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se