Resa till Istrien i Kroatien Prel 12-16/5

Resa till Istrien i Kroatien Prel 12-16/5

Istrien i norra Kroatien är helt fantastiskt. Följ med och upplev lite av det från sadeln och på två hjul. Ett område som bjuder på väldigt varierande natur, vackra små städer längs kusten, god mat och trevliga människor.

Det här är ingen flås- eller prestationsresa utan här njuter vi av dagarna på våra egna villkor.

Här ligger inte fokus på att prestera utan i stället på att ha trevlig, få göra ett litet äventyr på sin egna nivå och efter de egna förutsättningarna.

Varje dag packar vi alla cyklarna och tar oss till en ny plats och en ny cykeltur. En del lite kortare och andra lite längre. På vägen, innan eller efter turen gör vi även ett besök på antingen en vingård, grottor, naturliga varma källor, m.m. Vi kommer även hinna gå igenom en del av det viktigaste av allt det praktiska kring cyklandet.

Upplägg
Kroatien den 12-16/5.

Vi träffas i Venedig på förmiddagen och åker förbi Trieste där vi tar lunch, besöker ett gammalt koncentrationsläger samt äter en sanslöst god glass.

Vi gör en cykeltur varje dag som vi bestämmer tillsammans.

Vilka ställen vi åker till under de här dagarna är lite beroende av vädret. Det brukar vara varmt och skönt men det kan komma lite regn någon dag och därför kan det vara bra att vara lite flexibel. Turerna anpassas även så att alla i gruppen känner sig bekväma.

Förslag flyg
Ej klart

Förslagsvis åker man ner ett par dagar innan eller åker hem lite efter så får man ett par dagar extra i Venedig.

När det gäller pris på resan ned och hem så är den rent statistiskt i regel billigast runt sex veckor innan. Men det brukar inte skilja sig så mycket två veckor tidigare eller senare.

För mer information om kursen kontakta ulla-karin.gripenstam@sv.se

Logi
Vi bor tillsammans i ett hus som med riktigt bra läge vi har helt för oss själva där finns fyra lägenheter med 7 dubbelrum, egna och gemensamt kök, bra utrymmen där vi kan umgås, titta på kartor, gemensamma genomgångar, m.m. Dessutom har vi en egen pool och en fantastisk utsikt över en dal.

Upplägg
Vi träffas i god tid innan resan och lägger upp planer samt beställer biljett tillsammans. Vi flyger till Venedig. Resan pågår i 5 dagar med tre hela cykeldagar.

Ledare
Robin Divander har under 17 år undervisat och hållit i resor inom fotografering och trädgård. När han inte undervisar eller leder resor arbetar han antingen med frilansuppdrag som fotograf/journalist eller med att driva sitt eget trädgårdsanläggningsföretag.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/faktura via e-post inför kursstarten.
I detta pris ingår boende, frukost, cyklar samt transporter.
Inte flyg och övriga måltider.