Hälsa & välbefinnande, Dans

Yoga för dina sinnen

Att träna utomhus har en positiv effekt på vårt blodtryck och ger oss ökad energi, både fysiskt och psykiskt. Skogsyoga är yogaformen där naturens lugnande och läkande kraft möter yoga och breathwalk. I kursen får du lära dig övningar som stärker hela kroppen och andningen, förbättrar cirkulationen och sänker nivån av stresshormoner. De flesta övningarna görs stående och sittande ute i skogen och erbjuder en smittsäker och uppfriskande träningsform. Innan varje pass träffas vi på angiven mötesplats för att sedan påbörja vår hälsovandring ut i naturen. Låt den blåa himlen, vinden och marken under dina fötter ge dig en fantastisk träningsupplevelse för alla dina sinnen.

För vem
Denna kurs är för vuxna. Inga förkunskaper krävs.

Vi tränar
• Smidighet, balans och styrka
• Kroppsmedvetenhet och koordination
• Andningskapacitet
• Vår förmåga att slappna av och komma ner i varv

Bra att veta
Bär mjuka kläder som du kan röra dig fritt i samt promenadvänliga skor. Tag med vattenflaska, sittunderlag samt en liten ryggsäck.
Mötesplats: danslokalen på Patron Pehrs väg 8.
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten via e-post.
Ev. Inställd lektion skickas via sms

Drop-in
I mån av plats kan du välja att gå på enstaka tillfällen. Då betalar du 220 kr/ klass på plats via Swish. Är du intresserad av drop-in, anmäl ditt intresse till karin.johansson@sv.se.

Kursledare
Jenny Horn har praktiserat yoga sedan 2006. Hon är utbildad yoga- och meditationslärare och undervisar i skogsyoga, kundaliniyoga och yinyoga. Jenny är även certifierad yogaterapeut.

”Yogans stolthet ligger i att den ger oss en stark och smidig kropp samtidigt som vi får tillgång till mentala redskap som hjälper oss att hantera vardagen påfrestningar med större lugn, tillförsikt och styrka. Att yoga ute i naturen, som vi gör i skogsyogan, ger ytterligare en dimension till upplevelsen.”

Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.

Covid-19 restriktioner
Vi följer Folkhälsomyndigheten och kommuners restriktioner samtidigt som vi värnar om våra deltagares behov av möte, rörelse samt utveckling. Alla våra kurser genomgår Folkhälsomyndighetens riskbedömning för att säkerställa din och vår personals säkerhet och hälsa.

Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 innan kursstart som innebär att vi inte kan starta kursen som planerat förbehåller vi oss rätten att flytta fram kursstarten.

Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 under pågående kurs förbehåller vi oss rätten att antingen flytta fram enstaka tillfällen, övergå till digital verksamhet alternativt vara utomhus.


Om du har några frågor, kontakta vår kundtjänst på abc@sv.se.