Hälsa & välbefinnande

Socker och Gluten att leva med ett Beroende

Föreläsningen kommer att planeras in under våren 2020. Datum ej bestämt.

Socker och Gluten
Hur påverkas vi?
Vilka följder får du och jag i våra kroppar.

I vår tarm där ca 80% av vårt immunförsvar sitter.

Några exempel av de sjukdomar vi idag kan koppla till den osunda mat vi äter är depression, diabetes typ 2, fetma, hjärt-kärlsjukdomar. Autoimmuna sjukdomar.

Vi kan idag se att det skett en ökning mellan åren 1987 till 2011 med en dramatisk ökning av fetma och den fortsätter att öka. Där allt fler barn och vuxna blir sjuka.

Denna föreläsning tar upp hur det är att leva med sockerberonde, Då jag så många gånger hört/läst vad jag borde äta men med en mental besatthet utav att äta osunt. Jag trodde det handla om karaktär men misslyckades gång på gång att ändra mitt beteende till mat, godis och med ångest som eftersmak.

Tills jag insåg att jag levde med en beroendesjukdom, precis densamma som med andra beroenden. Det är en hjärnsjukdom. Och då 1 dag bestämde mig för att gå in i behandling och sedan plugga kring detta.

Du kommer få lära dig hur du enkelt men med små ändringar kan lära dig att känna igen det som vi kallar ”dolt socker” så du kan göra sunda val för dig själv.

Föreläsare
Lina Björk har en bakgrund där hon jobbat med och tillsammans med människor för att hjälpa dom att hjälpa sig själva. Dels i Gymbranschen men även som behandlare på ett behandlingshem för unga/vuxna med alkohol och drogproblematik som levde med beroende sjukdomen, samt psykisk ohälsa. Och också som Life Coach på ett LSS boende.

LINA BJÖRK.
Jag levde mitt liv med att slitas mellan att leva sunt för det var min önskan och en mental besatthet utav att äta massa osund mat. Och jag åkte som en jojo upp och ner i vikt under åren. Och min depression växte sig starkare för varje år.
Jag kommer öppenhjärtigt dela med mig utav mina egna erfarenheter och kunskap.

Bra att veta
- Vi skickar en kallelse/faktura ca 2 vecka före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.


Utvecklingsmöjligheter
Bli fri ditt sockerberoende
Kurs på 18ggr med 2 träffar i veckan de 4 första veckorna.
Kursstart 2019.