Dans

FÖR DIG MELLAN 13-15 ÅR SOM VILL SKAPA EN EGEN FÖRESTÄLLNING
I denna kurs får du djupdyka i dans, sång och teater och ta fram din inre regissör och kreatör tillsammans med andra kreativa ungdomar. Tillsammans träffas ni under 4 dagar för att jobba med manus, regi och produktion i skapandet av er alldeles egna föreställning! Vad ska den handla om? Hur ser dansen ut i den andra scenen? Med stöd av våra kunniga kursledare handleds ni i arbetet. Självklart bjuds det på mycket lek och skratt också. Avslutningsvis framförs föreställningen i Huddinge på Scenen i Huset. Då bjuds allmänheten in för att ta del av er produktion.

UNDERVISNING
Varje dag består av följande 4 klasser: Dans, Sång, Teater och Kreativ Verkstad där tiden delas upp i två delar: undervisning och eget skapande. I undervisningen lär kursledarna ut dansrörelser, koreografier, dramaövningar, olika sångtekniker, artikulation, stämsång mm. I den kreativa verkstaden får deltagarna tid att umgås tillsammans, prata kostym, smink och skapa eventuell rekvisita till föreställningen. När det är eget skapande får gruppen planera och forma själva föreställningen. Alla deltagare kommer med olika erfarenheter vilket vi ser som en tillgång- vi lär av varandra.

KURSENS UPPLÄGG
DAG 1: Vi utforskar dans-, sång- och dramamaterial, improviserar, bekantar oss med varandra och brainstormar olika ideér som grund för en handling/story. En ledare kommer att följa gruppen under dagen och skriva samman ett manus som bygger gruppens ideér.
DAG 2: Vi fortsätter att lära oss olika typer av material och påbörjar produktionsarbetet kring föreställningen.
DAG 3: Vi fortsätter den kreativa processen med målet slutföra vår föreställning.
DAG 4: Vi arbetar med föreställningen, genrepar och finslipar. På kvällen bjuder vi in vänner och familj att ta del av vårt verk.

DAG OCH TID
Måndag- Torsdag 17-20 Juni
Kl. 09.00-16.00
Föreställning 20 Juni kl. 17.00!

BRA ATT VETA
Det spelar ingen roll om du är helt ny för teater, dans och sång eller om du har tidigare erfarenheter. Alla är välkomna!
Vi bjuder på frukt och dricka under dagen, men man får ta med sig egen lunch. Kylskåp finns på plats!

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se