Beteendevetenskap, Övrigt, Musik, teater


På à la Carte Teatern får du grunderna i att stå på scen och kunskap i drama, sång och dans.


Teaterläger för dig 13+

Vårt populäraste läger är tillbaka och i år med ett nytt utmanande tema, Kontakt från 1 till 1000.

Glädje, kreativitet och gemenskap är ledorden för läger på á la Carte teatern!

Under 4 dagar kommer vi utforska teaterns regler och grunder samt fördjupar oss inom något nytt nämligen Kontakt från 1 till 1000 – vad gör olika avstånd med våra relationer. Det är en ny form av teater hos oss där vi jobbar med hur relationer och hur uttryck förändras och påverkas när spelreglerna kastas om. Under lägret kommer du möta plattformsteater blandat med karaktärfördjupning och du kommer få checka in på vårat lajv inspirerade Hotellet som är en riktig klassiker i á la Carte sammanhang.

Vi kommer avsluta med en enklare redovisning där ni får bjuda in nära och kära. Vi anpassar innehållet efter deltagarnas erfarenhet så alla är välkomna till oss för att hitta sin inre teaterapa!


Du lär dig
• Teaterns grunder
• Använda din kreativitet
• Teaterövningar och lekar
• Vara del av en gemenskap
• Plattformsteater
• Hur relationer kan uttryckas på scen
• Lajv
• Begrepp som används inom teatern


Bra att veta
• Ha kläder du kan röra dig i
• Ta med vattenflaska
• Ta med lunch, mikrovågsugn finns
• Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten via e-post


Dag och tid: mån - tors 10.00-16.00
Antal: 4 tillfällen
Var: Huddinge Aulan, Gymnasievägen 1, Huddinge

I samarbete med Huddinge kommun

Denna kurs är till hälften finansierad av Huddinge kommun genom bidrag. Därför är vi glada att kunna sänka våra priser med 50%.
Obs. Priset som står är det reducerade priset.

Kursledare

Linnea Haupt

Med 20 års erfarenhet inom kultur har Linnea teatern i sig och brinner för att hitta nya utmaningar att ge sig på.
Linnea har en bred och blandad utbildning från bla. Kulturama, Base23, Ölands Folkhögskola, Boulevardteatern och Stockholms Dramatiska Högskola.
Hon har även skrivit ett antal olika produktioner så som "Nattens Änglar", "Anatomina - en kroppslig resa", “Skräckskolan”, "Olympen" och "Essentia - en trilogi".
Med en naturlig fallenhet för ledarrollen är hon en ledare med stort driv och som brinner för glädjen, kreativiteten och gemenskapen inom teater och kultur.


Lotta

Lotta är en strukturerad och kreativ á la Carteveteran med över tio års erfarenhet av att regissera, koreografera och organisera föreställningar med barn, ungdomar och vuxna amatörer i á la Carteteaterverksamheten.
Hon har förutom utbildningar i musikteater, fysisk teater och scenisk sång även genomgått en yrkesutbildning till musikalartist på Balettakademien i Göteborg och läser för närvarande till sångpedagog och gymnasielärare i musik och svenska vid Musikhögskolan i Stockholm och på Stockholms universitet.
Lotta älskar att jobba i mötet mellan olika konstformer och leder gärna teaterimprovisation och lajv. Hon brinner också lite extra för att skapa ett tryggt och tillåtande arbetsklimat och att stärka samhörighet och självförtroende i sina grupper.Rabatt och tillgodo

För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.För mer information gå in på vår hemsida www.alacarteteatern.se