Dans

KURSBESKRIVNING
Här får barnen lära sig övningar och element inom flera olika streetdance-stilar samtidigt som vi lägger fokus på att lyfta fram dansglädje och kreativitet.

Streetdance utvecklades från början på gatorna i USA. Det är en bred dansstil som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Tillsammans övar vi rörelsekvalitéer som kännetecknar de flesta Streetdance-stilar: låg tyngdpunkt, gung och groove i kroppen, uttryck, attityd och dynamik i samspel med musiken. Vi lär oss olika övningar och koreografi, men utforskar också dansens element genom improvisation, samarbete och eget skapande. Tillsammans tränar vi kroppsmedvetenhet, koordination och musikalitet, liksom att hitta flow, energi och känsla i dansen.

Lekfullhet och dansfest är vårt motto!

Upplägg
1. Upprop
2. Uppvärmning
3. Tekniska övningar, improvisation, koreografi
4. Avslappning och avslut

Under kursen kommer barnen få möta olika typer av musik, allt från kommersiell pop och R&B, härlig soul- och funkmusik, afrikanska beats och hiphop. Vi strävar efter att använda musik som plockar fram energi och som ger möjlighet till ett lekfullt samspel mellan musiken och dansen.

Nivå/Förkunskaper
Nybörjare/ fortsättning

Bra att veta
Alla deltagare får komma och prova på en gång kostnadsfritt, men man måste anmäla sig först!
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart.
Ev. inställd lektion meddelas via sms.

VÄLKOMSTRABATT 20%
För alla nya deltagare hos Dansverket Botkyrka har vi nu en rabatt på 20% för respektive kurs man anmäler sig till. Ange VÄLKOMSTRABATT I meddelande vid anmälan.

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/ Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se