Dans

Musikalitet, takt, energi, improvisation och koreografi i en blandning av streetdancens stilar
Streetdance utvecklades från början på gatorna i USA och är nu utspridd över hela världen. Det är en bred dansstil som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Musikalitet och improvisation är två viktiga komponenter som fokuseras på inom dansstilen.

För vem?
För födda 2008-2009. Nybörjare/fortsättnings nivå.

Vi tränar
• Teknik och kroppskontroll
• Flow och känsla
• Koordination
• Musikalitet och taktkänsla
• Kreativitet och improvisation
• Koreografi

Bra att veta
• Dansskor eller barfota
• Mjuka, bekväma kläder
• Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten via e-post.
• Ev. inställd lektion skickas ut via sms

Kursledare Edita Dervisevic
Edita kommer från Örebro där hon har dansat sen barnsben och tagit klasser i streetdance såsom Hiphop, House, Locking, popping, Breakdance likaså Modern, jazzdans och Balett. Edita har undervisat på skolor såsom Marie Kuhlers Showdansskola Örebro, Dansstudion Hallsberg och Be sporty. Där har hon erfarenhet av att undervisa olika målgrupper, från barn till vuxna. Edita är utbildad på estetiska programmet vid Karolinska gymnasiet i Örebro och utbildar sig just nu på danspedagogprogrammet i inriktningen streetdance på SKH.

“Under mina lektioner kommer vi arbeta med dansgenrers karaktäristiska drag. Vi ska lyfta frågorna om vad som är historiskt med stilen och vad är det för teknik som används i stilen. Metoderna vi kommer använda för att lyfta dessa drag är improvisation och stegkombinationer.
Vi kommer utgå gå från gemenskap. Att se och dansa med varandra i rummet, likaså att arbeta individuellt. Vem är du i din dans? Hitta ditt rörelsemönster och hur du vill framföra dig i ditt personliga uttryck."
.

Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.

Covid-19 restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndigheten och kommuners restriktioner samtidigt som vi värnar om våra deltagares behov av möte, rörelse samt utveckling. Alla våra kurser genomgår Folkhälsomyndighetens riskbedömning för att säkerställa din och vår personals säkerhet och hälsa.

Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 innan kursstart som innebär att vi inte kan starta kursen som planerat förbehåller vi oss rätten att flytta fram kursstarten.

Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 under pågående kurs förbehåller vi oss rätten att antingen flytta fram enstaka tillfällen, övergå till digital verksamhet alternativt vara utomhus.