Dans

Lär dig grunderna i streetdance i en lustfylld och prestigelös miljö
Streetdance utvecklades från början på gatorna i USA. Det är en bred dansstil som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Vi delar vår dansglädje till härlig soul-, funk-, R&B- och Hiphop-musik i en ösig dansfest. Kursen passar dig som vill bygga styrka och samtidigt utveckla det egna uttrycket och den egna passionen för dans.

För vem?
Inga förkunskaper krävs. Nivån anpassas efter gruppen.

Vi tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Smidighet och styrka
• Tekniska grunder: fotteknik, snurrar, hopp, golvsekvenser, poser, vågrörelser genom kroppen mm.
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser
• Kreativitet och eget skapande: att skapa egna rörelser

Bra att veta
Bekväma, svettvänliga kläder. Sneakers eller gympaskor på fötterna.
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Kursledare Edita Dervisevic
Edita kommer från Örebro där hon har dansat sen barnsben och tagit klasser i streetdance såsom Hiphop, House, Locking, popping, Breakdance likaså Modern, jazzdans och Balett. Edita har undervisat på skolor såsom Marie Kuhlers Showdansskola Örebro, Dansstudion Hallsberg och Be sporty. Där har hon erfarenhet av att undervisa olika målgrupper, från barn till vuxna. Edita är utbildad på estetiska programmet vid Karolinska gymnasiet i Örebro och utbildar sig just nu på danspedagogprogrammet i inriktningen streetdance på SKH.

“Under mina lektioner kommer vi arbeta med dansgenrers karaktäristiska drag. Vi ska lyfta frågorna om vad som är historiskt med stilen och vad är det för teknik som används i stilen. Metoderna vi kommer använda för att lyfta dessa drag är improvisation och stegkombinationer.
Vi kommer utgå gå från gemenskap. Att se och dansa med varandra i rummet, likaså att arbeta individuellt. Vem är du i din dans? Hitta ditt rörelsemönster och hur du vill framföra dig i ditt personliga uttryck."


Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.
Covid-19 restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndigheten och kommuners restriktioner samtidigt som vi värnar om våra deltagares behov av möte, rörelse samt utveckling. Alla våra kurser genomgår Folkhälsomyndighetens riskbedömning för att säkerställa din och vår personals säkerhet och hälsa.
Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 innan kursstart som innebär att vi inte kan starta kursen som planerat förbehåller vi oss rätten att flytta fram kursstarten.
Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 under pågående kurs förbehåller vi oss rätten att antingen flytta fram enstaka tillfällen, övergå till digital verksamhet alternativt vara utomhus.