Dans

Energi, improvisation och koreografi i en blandning av streetdancens stilar

Streetdance utvecklades från början på gatorna i USA och är en bred dansstil som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Här utforskar du musikalitet och improvisation samt att hitta tyngd och attityd i dansen.

För vem?
Nybörjare. För barn födda 2011-2013.

Vi tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Smidighet och styrka
• Tekniska grunder: fotteknik, snurrar, hopp, golvsekvenser, vågrörelser genom kroppen, akrobatiska moment mm.
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser
• Kreativitet och eget skapande: att skapa egna rörelser

Bra att veta
Bekväma, svettvänliga kläder. Sneakers eller gympaskor på fötterna.
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Kursledare Edita Dervisevic
Edita kommer från Örebro där hon har dansat sen barnsben och tagit klasser i streetdance såsom Hiphop, House, Locking, popping, Breakdance likaså Modern, jazzdans och Balett. Edita har undervisat på skolor såsom Marie Kuhlers Showdansskola Örebro, Dansstudion Hallsberg och Be sporty. Där har hon erfarenhet av att undervisa olika målgrupper, från barn till vuxna. Edita är utbildad på estetiska programmet vid Karolinska gymnasiet i Örebro och utbildar sig just nu på danspedagogprogrammet i inriktningen streetdance på SKH.

“Under mina lektioner kommer vi arbeta med dansgenrers karaktäristiska drag. Vi ska lyfta frågorna om vad som är historiskt med stilen och vad är det för teknik som används i stilen. Metoderna vi kommer använda för att lyfta dessa drag är improvisation och stegkombinationer.
Vi kommer utgå gå från gemenskap. Att se och dansa med varandra i rummet, likaså att arbeta individuellt. Vem är du i din dans? Hitta ditt rörelsemönster och hur du vill framföra dig i ditt personliga uttryck."


Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.