Hälsa & välbefinnande, Dans

Kompletterande träning för dansaktiva
Denna kurs passar dig som vill stärka både kropp och sinne utanför din vanliga dansträning. Genom olika pilatesövningar med utgångspunkt i balettens grunder och estetisk bygger du styrka, balans, smidighet och rörelseförfining. Klassen är fysiskt utmanande så att du kan förbättra din placering, stabilitet, flexibilitet och uthållighet. Detta är en stund av gemenskap där du får träna intelligent för en hållbar och sund kropp.

För vem?
Ungdom/ Vuxen
Inga förkunskaper krävs

Vi tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Tekniska grunder: placering, balans mm.
• Balettens estetik: tydlighet och uttryck
• Smidighet, styrka och stabilitet

Bra att veta
Ha bekväma, kroppsnära kläder, alltså inga hängande byxor och t-shirt. Strumpor eller mjuka mjuka dansskor på fötterna (inga hårda sneakers).
Vi skickar kallelse/faktura ca 2 veckor innan kursstart via e-post.

Kursledare
Olga Zyabkina har utbildat sig på Danshögskolan i Stockholm där hon gick Dansdidaktik för barn och unga och på intensiva dansprogram för pedagoger i Ryssland med riktning Didaktik i klassisk balett (Vaganova metoden). Hon har undervisat i klassisk balett mer än 5 år på olika skolor i Stockholm och Södertälje. Olga är fortfarande aktiv som balettdansare och deltar i föreställningar (som Internationell Dansens dag i Kungsträdgården) och tävlar (International Balett Experience i Wien)

På mina klasser kan man förvänta sig att lära balett teknik i inspirationsfull och kul atmosfär, lära känna sin kropp, utveckla styrka, bli vigare, våga att uttrycka sig genom rörelse och dans. Jag undervisar enligt Vaganova metoden och använder fin klassisk musik.

Rabatt och tillgodo
För att få ta del av en rabatt eller tillgodo behöver du skriva aktuell rabattkod eller tillgodo i rutan för meddelande vid anmälan.
Rabatt eller tillgodo kan ej ges i efterhand när anmälan är genomförd.

Vid sjukdom
Även om det just nu inte råder några Covid-restriktioner för kursverksamhet är det viktig att vi tillsammans hjälps åt att förhindra smittspridning genom att visa hänsyn och inte utsätta andra för en risk. Om du eller ditt barn har en förkylning eller Covid-symptom (feber, hosta, för mer information se www.1177.seinformation), ska du eller ditt barn avstå från att komma till kursen.


Om du har några frågor, kontakta vår kundtjänst på abc@sv.se.