Dans

Streetdance utvecklades från början på gatorna i USA. Det är en bred dansstil som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Här kan du testa på och fördjupa dig i tre av streetstilarna. Vi fokuserar på Hip-hop, Popping och House. Vi jobbar i stilarna med freestyle och improvisations-övningar, där alla kan utveckla sin egen unika uttryck.

Popping kräver enorm kroppskontroll och handlar om isolationer av olika kroppsdelar, vilket skapar illusioner i kroppens rörelsemönster. Tekniker och koncept inom popping som skapar de illusionerna är ”popping” eller ”hitting”, waves, Toy-man och boogaloos

I house dans ligger fokus på fotarbete och skapa en känsla av att sväva över golvet. Vi jobbar på koordination, riktningar och förflyttningar samt att hålla kvar ett flow genom dansen.

Hip-hop är en tung dans, där tyngden betonas mot golvet, med rytmik grooves och attityd. Vi kommer jobba på hur vi använder de kontinuerliga och smidiga grooven kan brytas upp och kompletteras med fotarbete och hårda armrörelser.

Nivå
Alla nivåer

Kursledare
Marian Lindgren
Marian är utbildad danspedagog med inriktning streetdance vid Dans och Cirkushögskolan. Hon har även dansat på dansskolor som Tony Irvings Dance Academy och SDA (Scandinavian Dance Academy). Som danspedagog jobbar Marian mycket med freestyle med fokus på att stärka elevernas kreativitet.


Om du har några frågor kontakta kursansvarig Sara Grändegård sara.grandegard@sv.se