Hälsa & välbefinnande

Workshop - Yoga grund

Kom och prova på yoga!

Lördagen den 18/1 har du möjlighet att prova på våra olika yogakurser i Södertälje.

Vill du prova Yoga grundkurs anmäl dig till denna workshop, vill du prova någon annan kurs hittar du dom på vår hemsida.

09.00 - 09.45 Yoga för seniorer
09.50 -10.35 Yoga för män
10.40 - 11-25 Yoga Grund
11.30 - 12.15 Stralayoga

Yoga grundskurs

Yoga grundskurs är inspirerad av Astanga-yoga men även andra praktiker inom yogan samt meditation och avslappning. Övningarna är mycket dynamiska och följer ett koreografiskt mönster.

Den pedagogiska metodiken i klassen har ett fysiskt flöde och du blir ledsagad av ledaren igenom varje rörelse med fokus på yoga som träningsform. Hela klassen utförs till lugnande musik och avslutas med meditation och avslappning.

Du lär dig
• Öka din balans.
• Förbättra din smidighet och styrka
• Förbättra din koordination

Kursledare
Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance Berlin och Master I Koreografi på Dans och cirkushögskolan. Hon undervisar nutida dans, balett och yoga på bland annat Dansverket, Fryshuset och Kulturama, samt är en återkommande gästlärare på Kävesta folkhögskola och Örebro Konstskola. Ellinor jobbar även som koreograf.

Bra att veta
• Yogamatta och filtar finns att låna. Ta med kudde och egen matta om du vill.
• Ta på dig mjuka kläder och ta med dig vattenflaska.
• Vi skickar en kallelse/faktura ca 2 veckor före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.