Dans

En kväll med mycket "gung", glädje och svett

Linda Etoh bjuder på en svettig kväll fylld av dansglädje! Kom och lär dig grunderna i House, men framförallt, kom och väck dansglädjen inom dig. Denna workshop passar både för dig som är nybörjare och som har tidigare danserfarenheter. Vi fokuserar på gemenskap och att ha kul tillsammans!

House dance- beskrivning
House dance är en typ av streetdance-stil som ofta dansas till musikgenren house. Stilen utvecklades som klubbdans under tidigt 80-tal i USA och kännetecknas av fotkombinationer och "gung" från salsa, afrodans, stepp, och jazz. Det är oftast ganska lätt att hänga med i stegen och dansstilen handlar mer om känsla och rytm snarare än formen på rörelserna. Det är en dansstil där du får du utrymme att vara personlig.

Nivå/Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Du tränar
• Kroppsmedvetenhet och Koordination
• Musikalitet
• Smidighet och styrka
• Tekniska grunder: jackin', cross step, speedy heels, shuffle mm.
• Koreografi: att memorera och uttrycka rörelsesekvenser

Bra att veta
Måndag 26 oktober erbjuder vi även en Workshop i modern dans. Deltar du på båda workshops betalar du totalt 500 kr. Information om Workshop i modern dans, Klicka här.
Denna workshop innehåller paus.
Bekväma, svettvänliga kläder. Sneakers eller gympaskor på fötterna.
Vi skickar kallelse/faktura innan kursstart via e-post.

Lärare
Linda Etoh har gått Kulturamas musikallinje, Marikas Stagelinje och Flow Dance Academys professionella utbildning i Paris som är Europas första Hip Hop och Urbana dansskola. Efter sin utbildning har hon jobbat som dansare och entertainer på Gran Canaria, sedan som koreograf på Lanzarote. Hon fokuserar på hip hop och house men har också erfarenhet av andra - både klassiska och urbana - dansstilar, bl.a balett, jazz, modernt, waacking, popping och locking.

"För mig är det viktigaste att eleverna ska känna sig fria och ha riktigt kul! Under klasserna läggs mycket fokus på groove, grundsteg och musikalitet. Vi kommer jobba tillsammans med koreografier och även improvisation för att ge utrymme åt var och en att upptäcka och uttrycka sig själva genom dansen."

Har ni frågor? Ring eller maila Verksamhetsansvarig:
Karin Johansson Dansverket Botkyrka/ Södertälje 073- 525 26 89/ karin.johansson@sv.se