Hälsa & välbefinnande, Dans

Utforska kroppens naturliga rörelser, flöde och uttryck

Workshopen kommer att fokusera på ett utforskande av kroppens naturliga rörelser, flöde och uttryck. Vi utgår från två skilda rörelsesystem, som på olika sätt är sammanflätade i varandra. Hur påverkar ett lugn i sinnet rörelseförmågan? Vad har harmoni, trygghet och uttryck gemensamt? Workshopen innehåller både modern/nutida dans och ett pass i strala yoga, med flöde som gemensam utgångspunkt.

Under lektionen i modern/nutida kommer vi jobba med dansteknik, improvisation, koreografi och uttryck. Vi kommer utforska olika typer av känslor och platsen i rummet. Det blir en spännande stund och en upplevelse för hela sinnet.

Passet i yoga kommer vara flödande och fysiskt. Strala yoga liknar yogaformer som vinyasa/ flow, men inspireras även av andra östasiatiska traditioner som qigong och tai chi. Fokus ligger på att hitta en lätthet och naturlighet i rörelser och positioner. Där deltagarna får större frihet att känna in och utforska sitt eget spektrum av rörelser.

För vem?
Vuxna. Inga förkunskaper krävs.

Vi tränar
• Teknik och kroppskontroll
• Smidighet och styrka
• Koordination
• Improvisation
• Kreativitet
• Uttryck och känsla
• Koreografi

Bra att veta
• Mjuka, bekväma kläder
• Vi skickar kallelse/faktura inför kursstarten via e-post.
• Ev. inställd lektion skickas ut via sms

Kursledare
Karin Bonthron
Karin kommer från Dalarna och som 9-åring började hon dansa balett och showjazz. Efter dansstudier på gymnasiet, flyttade Karin till New York. Där utbildade hon sig till dansare vid Dance New Amsterdam och Peridance Capezio Center. Utöver dansen finns det även en yogautbildning i bagaget och hon är en av få i Sverige som är certifierad att undervisa i Strala yoga. Karin har stor erfarenhet av att undervisa i olika stilar, nivåer och åldrar. Hon frilansar även som dansare, samt åker gärna på olika fortbildningar och workshops.


Covid-19 restriktioner

Vi följer Folkhälsomyndigheten och kommuners restriktioner samtidigt som vi värnar om våra deltagares behov av möte, rörelse samt utveckling. Alla våra kurser genomgår Folkhälsomyndighetens riskbedömning för att säkerställa din och vår personals säkerhet och hälsa.
Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 innan kursstart som innebär att vi inte kan starta kursen som planerat förbehåller vi oss rätten att flytta fram kursstarten.
Om det kommer skärpta restriktioner gällande Covid-19 under pågående kurs förbehåller vi oss rätten att antingen flytta fram enstaka tillfällen, övergå till digital verksamhet alternativt vara utomhus.

Om du har några frågor, kontakta vår kundtjänst på abc@sv.se