Hälsa & välbefinnande

Hatha Yoga
Denna form av yoga bygger på en flera tusen år gammal filosofi från Indien. Hatha som egentligen består av två ord; ”Ha” och ”Tha” betyder sol och måne, där solen står för aktivitet och månen för vila. Ordet yoga betyder förening, så genom hathayoga vill vi skapa en förening mellan kropp, själ och sinne men också en balans mellan aktivitet och vila.

Under lektionerna kommer vi att fokusera på olika kroppsställningar, andnings -och koncentrationsövningar samt avslappning och meditation. Allt för att skapa en balans mellan vårt fysiska och psykiska välmående.

Nivå
Du kan vara nybörjare eller ha yogat tidigare.

Kursledare
Caroline André fann yogan för drygt 10 år sedan. 2016 åkte hon till Indien för att utbilda sig till yogalärare. Sedan dess har hon undervisat både tonåringar och vuxna, främst i Hatha och Yin. Hon har en danspedagogutbildning från Dans och cirkushögskolan och älskar att dela med sig av kunskapen om hur kropp, rörelse och sinne hör ihop, vare sig det är genom dans eller yoga. Då Caroline även har en kärlek till Bhaktiyoga/mantramusik är det inte omöjligt att det förekommer levande musik på vissa av hennes lektioner.

I hennes undervisning är ambitionen att skapa en trygg atmosfär i yogasalen där varje individ ska få möjlighet att uppleva sig själv utifrån sina förutsättningar.

Dag och Tid
Söndag kl. 11.45-13.15
Hatha yoga börjar 22/9
8 ggr
1 600 kr
Saltsjögatan 3, Södertälje

Bra att veta
Ta på dig mjuka kläder.
Ta gärna med dig vattenflaska och din egen yogamatta.