Kurser i skrivande

Har du författardrömmar? - Gå en skrivarkurs!

På våra skrivarkurser får du utveckla ditt skrivande. Oavsett vilken typ av text du vill skriva får du hjälp och tips på våra skrivarkurser. Vi erbjuder också specialinriktade kurser i bland annat att skriva skräck, skriva noveller och i att skriva barnbok.

Du kan gå grund- och fortsättningskurser med flera olika inriktningar. Lär dig strukturera, gestalta och hur du bygger upp en bestseller! Flera av våra skrivarkurser berör även hur branschen fungerar och vad som kan göra att du får ditt manus publicerat.

Vi erbjuder även sommarkurser för ungdomar och i novellskrivande. 

Våra engagerade ledare guidar dig och ger dig hjälp framåt, vare sig du vill börja skriva eller redan har ett manus på gång. Under kurserna blandas teori med övningar och du får finslipa din kunskaper så att du kan fortsätta ditt skrivande även efter kursen.

Gilla också vår facebooksida. Där får du tips kring skrivande och kan träffa andra med skrivarintresse.

Klicka här för att se alla skrivarkurser

Våra ledare:

Victor Estby
Författare, journalist, lektör och bokredaktör. Har gett ut tre ungdomsromaner och en diktsamling, publicerat noveller i tidningar och antologier och har femton års erfarenhet av skrivarcoachning. Har varit redaktör och lektör för ett antal antologier, romaner, deckare, böcker, fackböcker och livsskildringar. Var 1999-2008 redaktör för Situation Sthlm.

Anna Gable
Språkkonsult, lektör och författare. Hon har jobbat professionellt med att hjälpa andra skriva sedan 1996. En av hennes skrivkurser utmynnade i att deltagarna gick samman och gav ut en antologi med noveller inom fantastik. Som författare har Anna fått fina recensioner av Jonas Thente i DN. Hon blev uttagen som en av fem finalister till Selmapriset 2015. 

Helga Härle
Författare och skrivpedagog

Åke Sandahl
Författare och f d folkhögskolerektor.

Kerstin Rauserk
Lite fakta om vår ledare: Kerstin är född 1964 och är journalist, pedagog, poet och tolk/översättare på spanska, samt undervisar i kreativt och självbiografiskt skrivande. Kerstin har arbetat med mångfaldsfrågor inom socialtjänst, undervisat i svenska för invandrare och skrivit ett flertal porträtt i GP. Förra året kom diktsamlingen Sparlåga ut (B4Press, 2012). I vår kommer den andra samlingen "Saker som blir kvar". Har arbetat med skrivarkurser inom SV sedan 2001.

Annika Jansson Nasiell
Barnboksexpert, journalist och redaktör.

Birgitta Johansson
Birgitta har varit lärare på högstadiet och gymnasiet i ca 40 år. Hon har givit ut novellsamlingen Kråksånger vid Gränser. Birgitta har också varit kursledare för ett antal skrivarkurser under 2000-talet.

Maja Andreasson
Skrivpedagog