Hantverk & konst

Akvarell
Vi kommer att gå in i akvarellens transparanta värld, där vi skapar våra bilder.
I den här kursen kommer olika akvarelltekniker visas men också en del om färgernas betydelse i en akvarell. Vi arbetar med handfasta övningar och arbetsmoment men även med fria övningar. Du lär dig att se bilder på ett nytt sätt och får verktyg för att kunna skapa dina egna.

Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som målat akvarell tidigare.

Upplägg
Kursen är under lördagarna 12 och 26 november mellan klockan 10.00-15.00 på Studieförbundet Vuxenskolan, Kyrkogatan 18, i centrala Enköping.
Upplägget av kursen är att jobba med bildkomposition och Färg & Form, som är viktigt att kunna i sitt skapande.
Vi kommer ta en paus, så ta med dig något att äta/fika. Det finns mikro, porslin och kylskåp.

Innehåll
Kursen ger dig grundläggande förståelse för hur du skapar en bild genom komposition, teknik, färglära samt hur du skissar för akvarellmåleri.

Ledaren
Märith Sovin är utbildad på konstskola i Stockholm och fördjupat sina kunskaper med att gå på olika akvarellkurser. Akvarell för Märith är ständigt en källa till inspiration att lära sig bli bättre i olika tekniker.
"Min tanke med att leda en akvarellkurs att alla ska känna att de har förmågan att måla. Det går såklart inte att påstå att akvarellmåleri är utan utmaningar men det gör det också så spännande ."
Se Märiths akvarellkonst här:
Märith Sovin

Kursmaterial
Du tar med dig eget målarmaterial. Rekommenderas kvalitetsfärger på tub. Akvarellpapper kommer finnas till försäljning på plats av kursledaren. Du kommer få tips på var du kan handla samt vad du behöver ta med dig innan kursstart.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura och för att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!