Djur, natur & miljö

Bygg ditt eget insektshotell

Under hösten anpassar vi lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans mellan deltagarna. I varje klassrum finns desinfektionsmedel och vi ber alla som uppvisar minsta förkylningssymptom att stanna hemma.

Innehåll
Här förenar du nytta med nöje när du designar och bygger ett insektshotell samtidigt som du får kunskap om hur du får de gäster som checkar in att trivas och bidra till den biologiska mångfalden.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Munkgatan 5 i Uppsala.

Upplägg
Helgkurs med två träffar: Lördag 12 och söndag 13 september, klockan 10.00-15.00.
Material ingår.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn, med många års erfarenhet av träslöjdande och snickeri och med ett stort engagemang i miljöarbete och hållbarhetstänk.

"I mitt träslöjdande försöker jag, om det är möjligt, att återanvända trä och ge gamla saker ett nytt liv vilket jag tycker är en av de fantastiska egenskaperna med trä, att det går att ändra och anpassa till nya saker med ganska enkla medel vilket ger hållbarhet och är bra för miljön."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Möjlighet att ta med egen lunch och värma i micro finns om du inte föredrar att besöka någon av de många restaurangerna i närheten (lunch 12.15-13.15). Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 81 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!