Beteendevetenskap

Välkommen till en workshop om att engagera ideella!
Ges i samverkan med Volontärbyrån i Uppsala.

För vem: För föreningsaktiva som vill få tips om hur vi kan engagera och motivera till ideellt engagemang.

Innehåll:
Välkommen på en workshop om att engagera frivilliga på distans!
Corona och social distansering har ställt till det för många av oss i föreningslivet. Många har fått ställa om eller ställa in sina aktiviteter.
Under denna workshop kommer ni som deltar att få möjlighet att lyfta era utmaningar med att engagera era medlemmar och frivilliga. Ni får tips på hur ni kan motivera era medlemmar och hålla engagemanget vid liv. Under workshopen kommer ni också att få möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra föreningar som har liknande utmaningar.

Workshopen leds av Johan Dahlén Strömgren på Volontärbyrån.
Volontärbyrån är en ideell verksamhet som hjälper människor och ideella organisationer att hitta varandra. Volontärbyrån har lång erfarenhet av att utbilda och stödja föreningar i frågor om ideellt engagemang och driver också en förmedling av ideella uppdrag på www.volontarbyran.org.


Vid anmälan: Ange samverkande förening.
Ange gärna önskemål eller om det finns något som ni vill att vi tar upp.
Anmäl dig senast 8 mars.

Kostnad: Gratis för samverkande föreningar i Uppsala län. Ange samverkande förening i meddelanderutan!

Upplägg:
Föreläsning och erfarenhetsutbyte.
Den mötestjänst som används är Zoom. Du får en länk i förväg, som du sedan kan koppla upp dig på vid tiden för föreläsningen. En kvart före ges en teknisk genomgång, så att den som inte har använt zoom tidigare hittar alla funktioner.

Bra att veta/Tekniska förutsättningar
För att kunna delta krävs dator med internetuppkoppling och högtalare eller hörlurar. Den webbläsare som rekommenderas är Chrome.

Utbildningen sker helt på distans.

Ledare: Johan Dahlén Strömgren på Volontärbyrån, Caroline Ullman och Helena Elvidotter Forslund från Studieförbundet Vuxenskolan

Se även våra andra föreningsutbildningar HÄR