Språk

Engelska nivå lätt

Innehåll
Konversation på lätt engelska med fokus på kommunikation och meningsbyggnad (Kombinerad grupp A1-A2).
För dig som kan grundläggande engelska, till exempel läst några terminer i skolan, och som i en trygg grupp vill fräscha upp dina kunskaper och utvecklas genom konversation kring lätta ämnen.
Engelska är ett världsspråk och talas på de flesta resmål såväl som i aktuell media och modern litteratur.
Under kursen får du bygga upp ditt ordförråd, lära dig fraser och grundläggande grammatik. Tyngdpunkten ligger på att kunna tala och kommunicera på engelska.


Förkunskaper
Du kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser som har att göra med de mest grundläggande och konkreta situationerna i vardagslivet. Du kan presentera mig själv och andra och ställa frågor om t.ex. namn, var och hur någon bor, var någon jobbar och jag kan själv svara på liknande frågor.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor, med träff på tisdagskvällar klockan 15.00-16.30.
Uppehåll vecka 44 för höstlov.

Ledaren
Kursen leds av Claudia French.
Claudia French är en kvalificerad engelsklärare och språkkonsult med 20 års erfarenhet av att utbilda vuxna engelska och med kulturell coachning i professionell engelska, akademisk engelska och allmän engelska, samt arbeta med översättningar och korrekturläsning. Hon har tidigare arbetat på Engelska Institutionen vid Uppsala Universitet och med Folkuniversitet, Uppsala.
På fritiden älskar Claudia att odla ekologiska grönsaker mellan att använda permakulturmetoder - och lära andra att göra det - ibland på engelska! Claudia sitter i styrelsen för Ultimat - det enda nära producerade, ekologiska matkooperativet i Uppsala.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura några veckor innan kursstart. Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se