Beteendevetenskap, Hälsa & välbefinnande

Vill du vara med och nå fler medlemmar i din förening under denna tid av social distansering?
Varmt välkommen till en digital samtalsledarutbildning för dig inom SPF Seniorerna som genom telefonkontakt vill bli någons fikavän eller starta en samtalsgrupp utifrån handboken "Ett samtal betyder så mycket…".

Utbildningen vänder sig till dig som är funktionär, studieansvarig, cirkelledare samt övriga i föreningen som har ett intresse av att nå fler medlemmar genom meningsfulla telefonsamtal.

Innehåll
Eftermiddagen börjar med att vi får möta Marie-Louise Söderberg från projektet Inte ensam för att inspireras av hur vi kan nå de som inte kan eller vill bli digitala, men även de som vill använda sig av digitala mötesplatser. Därefter fortsätter vi med med en genomgång av handboken "Ett samtal betyder så mycket…" varvat med samtal i mindre grupper där vi delar erfarenheter och idéer samt diskuterar eventuella utmaningar.

Datum och tid
Torsdag 6 maj, kl. 13.00-16.00.

Digitalt kursrum i Teams
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Kursmaterial
"Ett samtal betyder så mycket... Handbok för meningsfull telefonkontakt – stöd och inspiration för dig som vill bli någons fikavän eller starta en samtalsgrupp" hittar du HÄR
Handboken kommer även att skickas till dig per post efter avslutad utbildning.

Ledare
Ledarna Susan Gallone, Helena Elvidotter Forslund och Anneli Eriksson är verksamhetsutvecklare på SV Uppsala län.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan senat torsdag 29 april (knappen märkt "ANMÄLAN")
Ange i meddelanderutan vilken SPF Senior-förening Uppsala län du tillhör.

Information
Frågor om utbildningen besvaras av:
Susan Gallone
Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län
Tel: 072-310 13 69
E-post: susan.gallone@sv.se

Välkommen med Din anmälan!

Inte ensam är ett projekt som de tre seniororganisationerna SPF Seniorerna, SKPF och PRO samverkar i. Läs mer om projektet HÄR

Efter avslutad kurs kan du komma att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.