Hantverk & konst

Innehåll
Var med på en exklusiv konstkurs på Salsta Slott under en vecka i maj och låt dig inspireras av den unika och vackra miljön i slottsparken och övriga omgivningar. Vi arbetar med former, färger, ljus och skugga i det vidsträckta landskapet och miljöerna omkring barockslottet.

Det här är kursen för dig som någon gång drömt om att få måla koncentrerat en vecka och utveckla ditt måleri och din konstnärliga förmåga under kunnig ledning. Vi arbetar med olika övningar och teman varje dag under veckan och du väljer själv vilken målarteknik du vill använda; olja eller akryl. Gemensamma, fördjupade genomgångar varvas med eget skapande och individuell handledning. Oavsett om du är nybörjare eller målat tidigare lär du dig se - och våga.

Vi inleder med inspirerande digital slottsvisning torsdag 20 maj, kl 18.00
"Slottsherre" Niclas Malmberg tar oss med på en visning och berättar om slottets historia från 1200-talet och framåt.

Förkunskaper
Kursen är både för dig som är nybörjare och för dig som har erfarenhet av måleri.

Studiematerial
Stafflier, bord, stolar, skivor, tejp, fixativ, vattenpytsar och visst material till övningar finns på plats och ingår i kurspriset - men du tar själv med material och den utrustning du önskar använda.

Plats
Salsta slott, Lena Salsta 63, Vattholma. Karta HÄR
Besök Salsta Slott HÄR
Information om lokaler, tillgänglighet och vägbeskrivning HÄR

Upplägg
Kursen sträcker sig över 1 vecka med träffar varje dag 31 maj-4 juni, klockan 10.00-15.00.
Liten grupp om 7 deltagare.
Vi målar utomhus men har tillgång till lokalerna för förvaring, fika och måltider (pentry med utrustning). Du tar själv med dig din lunch och mellanmål. Kaffe och thé ingår.
Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Ledaren
Erika Bengtsdotter är en inspirerande ledare med stor erfarenhet av att undervisa och handleda i måleri. Som etablerad konstnär, medlem i UKK och KRO och med egen ateljé, är hon mitt uppe i ett mångsidigt och framgångsrikt konstnärskap med utställningar, offentliga utsmyckningar och gränsöverskridande samarbeten. Dessutom är hon författare till ”Målarboken” och skriver för närvarande på en bok om färger.

"Jag vill inspirera människor till att våga mer i måleriet, att förmedla glädjen i att måla och hitta fram till sitt egna uttryck., ja helt enkelt tända skapargnistan!"

Ta del av Erikas konstnärskap och besök en dag i ateljén HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan senast 10 maj (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post. Observera att inga rabatter gäller på denna kurs.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.