Djur, natur & miljö

Innehåll
Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i fårskötsel. Kursen är både på distans och på Vreta gård utanför Enköping. Vi kommer även ha en kursplattform utöver kursmaterialet som skickas ut innan start.

I kursen är det bra om du är aktiv, ställer frågor och använder kursen som en del i din egen planeringsprocess. Under kursen får du möjlighet att reflektera över vad du vill och vad som skulle passa dig gällande dina får eller framtida besättning.

Upplägg
Vi träffas först på Vreta gård, utanför Enköping och kör två tillfällen då vi använder både fårhus och beteshagar i kursen. De två sista träffarna fortsätter vi på distans med digitala träffar. Under kursen får du massor med information om allt från vad du ska tänka på vid fårköp, till lagar, sjukdomar, avlivning, utfodring, byggnader, bete, stängsel och mycket mer.
Söndag 5 och tisdag 14 september 10.00-14.00 Vreta gård, Enköping
Tisdag 21 och 28 september 10.00-12.30 Distans
Max 6 deltagare.
Teknisk utrustning: Du bör ha en dator med kamera och mikrofon.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Pris
1900 kr

Ledare
Annette Westerberg, som driver den egna fårgården Vreta gård, utanför Enköping. Mångårig erfarenhet av att ha egna får och andra djur på gården. Med stor kunskap och engagemang leder hon dessa kurser. Kursmaterialet är framtaget av Annette själv.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").
Det finns också möjlighet att anmäla sig på 0171 - 451216 eller via vår info-mejl: enkoping@sv.se

Information
För mer information och frågor ställs direkt till kursledare Annette 070-683 36 03 eller info@vreta-gard.se
Läs även mer på Vreta Gård

Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.