Språk

Finska fortsättning nivå A1

Under hösten anpassar vi lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans mellan deltagarna. I varje klassrum finns desinfektionsmedel och vi ber alla som uppvisar minsta förkylningssymptom att stanna hemma.

Innehåll
Vi upptäcker och utvecklar vår förmåga att konversera på finska!
Finska är ett av de nationella minoritetsspråken i Sverige och fler än 725 000 personer i Sverige har finsk anknytning.
Under kursen får du bygga upp ditt ordförråd, lära dig fraser och grundläggande grammatik. Du får lära dig grunderna i finska och tyngdpunkten ligger på att kunna tala och kommunicera på finska så snart som möjligt.

Förkunskaper
En termins förkunskaper krävs för att kunna följa denna kurs.
Nivå A1 motsvarar kunskaper: Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser som har att göra med de mest grundläggande och konkreta situationerna i vardagslivet. Jag kan presentera mig själv och andra och ställa enkla frågor om tex namn, var någon bor, var någon arbetar och jag kan själv svara på liknande enkla frågor.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12, Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor, med träff på tisdagskvällar klockan 18.00-19.30.
Start tisdag 22 september.

Ledaren
Kursen leds av Helena Bicer.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura några veckor innan kursstart. Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 81 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se