Transport

Innehåll
Grundkurs för dig med fritidsbåt, både segel- och motorbåt. Du lär dig grunderna i traditionell- och GPS-navigering inomskärs, väjningsregler, sjötrafikföreskrifter, sjömärken, några knopar, lite om väder och vind och framför allt sjösäkerhet. De flesta försäkringsbolag ger rabatt efter godkänd examination. Efter genomgången kurs och examination har du möjlighet att delta i kursen "Kustskeppare" som ges av SV våren 2022.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår och skickas via post. Kostnad för examination 625 kr samt Intygsbok 65 kr tillkommer.
Bonusmaterial i from av inspelade simulatorövningar inom navigering, sjömärken och fyrar mm ingår..

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 7 veckor, med träffar på måndagar klockan 19.15-21.30.
Start måndag 18 oktober.
Examination veckan efter kursslut på plats Studieförbundet Vuxenskolan i Uppsala.

Ledaren
Kursledare är Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom båtförarutbildningar och är sedan barnsben van van vid alla framdrivningssätt på sjön. Som utbildad pedagog delar han med sig av allt detta på din väg mot förarintyget.

"Sjö, båtar och skärgård är ett av mina främsta intresseområden, då jag delvis växt upp på en ö i Norra Roslagen är det en naturlig del av mitt liv. Jag inledde min båtförarutbildning vid låg ålder med min far som lärare, i 6 års present fick jag min första egna båt, sedan dess har jag haft ett antal olika båtar både motor, rodd, kanot och segelbåtar och genomgått ett flertal utbildningar. Som ett led i mitt engagemang för sjösäkerhet och tryggt båtliv arbetar jag på fritiden som Frivillig sjöräddare inom Sjöräddnings Sällskapet SSRS."

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.