Transport

Grundkurs för dig med fritidsbåt, både segel- och motorbåt. Du lär dig grunderna i traditionell- och GPS-navigering inomskärs, väjningsregler, sjötrafikföreskrifter, sjömärken, några knopar, lite om väder och vind och framför allt sjösäkerhet - allt du behöver för ditt förarintyg för fritidsbåt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 7 veckor, med träffar på torsdagar klockan 18.30-20.45.
Examination veckan efter kursslut på plats Studieförbundet Vuxenskolan i Östhammar.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår och skickas via post. Bonusmaterial i from av inspelade simulatorövningar inom navigering, sjömärken och fyrar mm ingår.
Kostnad för examination 625 kr samt Intygsbok 65 kr tillkommer.

Ledaren
Bo Liljeborn har lång erfarenhet och gedigen kompetens inom båtförarutbildningar och är sedan barnsben van van vid alla framdrivningssätt på sjön. Som utbildad pedagog delar han med sig av allt detta på din väg mot förarintyget.

"Sjö, båtar och skärgård är ett av mina främsta intresseområden, då jag delvis växt upp på en ö i Norra Roslagen är det en naturlig del av mitt liv. Jag inledde min båtförarutbildning vid låg ålder med min far som lärare, i 6 års present fick jag min första egna båt, sedan dess har jag haft ett antal olika båtar både motor, rodd, kanot och segelbåtar och genomgått ett flertal utbildningar. Som ett led i mitt engagemang för sjösäkerhet och tryggt båtliv arbetar jag på fritiden som Frivillig sjöräddare inom Sjöräddnings Sällskapet SSRS."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter genomgången kurs och examination har du möjlighet att delta i kursen "Kustskeppare" som ges av SV våren 2022.
De flesta försäkringsbolag ger rabatt efter godkänd examination.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.