Media & kommunikation

Välkommen till en grundkurs i foto!

Innehåll
Denna kurs är för dig som vill kunna hantera din digitala systemkamera på ett mer kreativt sätt. Vi varvar en del teori med praktiska övningar där du lär dig använda systemkameran mer till fullo.

Tanken med kursen är att komma förbi kamerans automatiska funktion och förstå och hantera inställningarna manuellt för att kunna vara mer kreativ i bildskapandet. Förutom genomgång av kamerans basfunktioner så tittar vi även på tillbehör i form av blixtar och objektiv.

Upplägg
Vi går igenom hur ISO, slutartid och bländare samverkar för att få en slutlig bild och hur man kan ändra dessa inställningar för att passa olika tillfällen. Du får en bättre förståelse för vad olika inställningar kan påverka i form av brus, rörelseoskärpa och skärpedjup i bilden.

Bildkomposition, bildanalys, ljusmätning, vitbalans, histogram är bara några delar som berörs under kursen utöver en hel del tips och trix. Vi tänkte även hinna gå igenom lite enklare bildbehandling, filformat, backuper och utskrifter.

Startdatum: 2021-10-05
Tid: 19:00-21:15
Avgift: 995 kr
Lokal: Kyrkogatan 18 Enköping.

Förkunskaper
Inga speciella förkunskaper krävs då detta är en nybörjarkurs.

Kursmaterial
Du behöver en egen systemkamera som har möjlighet till manuella inställningar.

Bra att veta
Kursen omfattar fem sammankomster. Kurslokal är Studieförbundet Vuxenskolans egna lokaler på Kyrkogatan 18 i Enköping.

Ledarna
Kursen leds av flera olika ledare från Enköpings Fotoklubb, alla med mycket kunskap och engagemang inom foto.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkommen att kontakta oss på 0171 - 451216 eller via vår info-mejl: enkoping@sv.se

Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.