Språk

Grundkurs i franska för nybörjare

Under hösten anpassar vi lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans mellan deltagarna. I varje klassrum finns desinfektionsmedel och vi ber alla som uppvisar minsta förkylningssymptom att stanna hemma.

Innehåll
Berika dina språkkunskaper med en kurs i franska!
Det franska språket räknas som ett världsspråk och har influerat även det svenska språkets utveckling. Den här kurser passar dig som vill komma närmare den franska kulturen och kunna använda dig av enkla fraser, kanske på en resa genom Frankrike.
Vi börjar från grunden med uttal, ordförråd och basgrammatik. Inriktning på vardagsfraser och enkla samtal i dialogövningar. Grammatikgenomgångar med muntliga och skriftliga övningar, bildbeskrivningar, hörövningar, samt realia om Frankrike.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att kunna följa denna kurs.
Har du gått en termin hos oss tidigare så är du också välkommen till den här kursen.

Kurslitteratur:
Första delen av boken Géniall 1 används under kursen. I den påföljande kursen Franska A1 (ges på vårterminen) används den andra delen av boken. Köpes separat, ingår ej i kursavgiften. Deltagarna behöver inte boken till första kurstillfället.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12, Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor, med träff på tisdagskvällar klockan 17.30-19.00
Start tisdag 22 september.

Ledaren
Kursen leds av Margareta Norman Viklund.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura några veckor innan kursstart. Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 81 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se