Hantverk & konst

Fritt skapande YLLEBRODERI - “Måla med kläde, nål och tråd” - distans

Innehåll
Detta är broderikursen på distans för både nybörjare och vana, där det lustfyllda skapandet och broderandet är viktigast. Vi kommer att skapa våra egna mönster med modern touch och aktuella motiv, samtidigt som vi sneglar åt det historiska. Med dessa mönster kommer vi kunna pryda en väska och etui eller kanske en kudde för den som vill göra något större. Vi syr på finaste kläde i ull och dekorerar med applikationer av kläde och olika stygn, pärlor, metallbitar och band.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Tips kommer du få var du kan införskaffa material i kläde och annat när du anmäler dig.
Eget material behövs som broderigarn såsom DMC/moulinégarn, lingarn och/eller pärlgarn nr 8 i olika kulörer. Sysilke på små pappersspolar kan man exempelvis hitta billigt på loppisar. Har man ändå kulört spunnet tunt redgarn/moragarn så kan det passa.
Ha även nålar, spetsiga med öga som passar det broderigarn du har, fingerborg och sax (pappers- och tygsaxar) och knappnålar.

Upplägg
Vi träffas tre lördagar på distans via en digital plattform. Du behöver en dator eller padda med kamera, mikrofon och bra uppkoppling.
Kurstillfällena är lördagar 9/10, 23/10 och 30/10 klockan 10.00 -12.15

Ledare
Ann-Marie Alskog, från Kreativa händer i Bålsta håller i kursen. Med mångårig erfarenhet i olika hantverk guidar hon oss genom denna kreativa kurs.

Kursavgift:
750 kronor.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är Ni varmt välkomna att kontakta oss på 0171 - 451216 eller via vår info-mejl: enkoping@sv.se

Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.