Hantverk & konst

Fritt skapande YLLEBRODERI - “Måla med kläde, nål och tråd”

Innehåll
Detta är broderikursen för både nybörjare och vana, där det lustfyllda skapandet och broderandet är viktigast. Vi kommer att skapa våra egna mönster med modern touch och aktuella motiv, samtidigt som vi sneglar åt det historiska. Med dessa mönster kommer vi kunna pryda en väska och etui eller kanske en kudde för den som vill göra något större. Vi syr på finaste kläde i ull och dekorerar med applikationer av kläde och olika stygn, pärlor, metallbitar och band.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Grundmaterial i finaste kläde ingår, välj mellan ett bastyg i svart eller marinblått, som du skriver i meddelande när du anmäler dig.
Ta med eget broderigarn såsom DMC/moulinégarn, lingarn och/eller pärlgarn nr 8 i olika kulörer. Sysilke på små pappersspolar kan man exempelvis hitta billigt på loppisar. Har man ändå kulört spunnet tunt redgarn/moragarn så kan du ta med det med.
Ta även med nålar, spetsiga med öga som passar det broderigarn du tar med dig, fingerborg och sax (pappers- och tygsaxar) och knappnålar.
En viss del garner finns till försäljning.

Upplägg
Vi träffas två söndagar.
Kurstillfällena är 18 april och 2 maj klockan 10.00-15.00.

Bra att veta
.Det kommer ingå en paus, så ta med något att äta. Det finns microvågsugnar och porslin.

Ledare
Ann-Marie Alskog, från Kreativa händer i Bålsta håller i kursen. Med mångårig erfarenhet i olika hantverk guidar hon oss genom denna kreativa kurs.

Plats:
Studieförbundet Vuxenskolans lokal, Kyrkogatan 18, Enköping

Kursavgift:
1050 kronor. Grundmaterial i finaste kläde ingår.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är Ni varmt välkomna att kontakta oss på 0171 - 451216 eller via vår info-mejl: enkoping@sv.se