Hantverk & konst

Detta är broderikursen för både nybörjare och vana, där det lustfyllda skapandet och broderandet är viktigast. Vi kommer att skapa våra egna mönster med modern touch och aktuella motiv, samtidigt som vi sneglar åt det historiska. Med dessa mönster kommer vi kunna pryda en väska och etui eller kanske en kudde för den som vill göra något större. Vi syr på finaste kläde i ull och dekorerar med applikationer av kläde och olika stygn, pärlor, metallbitar och band. Vid kurstillfällena kommer vi dock främst att gå igenom hur man syr och monterar ett etui/liten väska.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Du behöver själv införskaffa kursmaterialet och ta med.
Tips kommer du få var du kan införskaffa material i kläde och annat närmare kursstart..
Eget material behövs som broderigarn såsom DMC/moulinégarn, lingarn och/eller pärlgarn nr 8 i olika kulörer. Sysilke på små pappersspolar kan man exempelvis hitta billigt på loppisar. Har man ändå kulört spunnet tunt redgarn/moragarn så kan det passa.
Ha även nålar, spetsiga med öga som passar det broderigarn du har, fingerborg och sax (pappers- och tygsaxar) och knappnålar.

Upplägg
Vi träffas två lördagar på Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kyrkogatan 18, Enköping.
Kurstillfällena är lördagarna 29/10 och 19/11 klockan 10.00 - 15.00.
Lunchpaus på 30 minuter, det finns tillgång till kök och micro.

Ledare
Ann-Marie Alskog, från Kreativa händer i Bålsta håller i kursen. Med mångårig erfarenhet i olika hantverk guidar hon oss genom denna kreativa kurs.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura och för att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!