Mat & dryck

Lär dig några av chokladens hemligheter genom att gjuta egna praliner med lyxiga fyllningar.

Innehåll
På kursen får du lära dig att behärska chokladtemperering, tillverka olika typer av fyllningar samt olika tekniker för att dekorera dina konstverk.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men meddela eventuella allergier och/eller andra matpreferenser vid anmälan. Kursen passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet av pralintillverkning.

Kursmaterial
Vi använder oss av förstklassiga ekologiska råvaror och du får med dig en fin pralinask med 12st handgjorda praliner som ni gjort tillsammans på kursen samt recept.

Upplägg
I kursen ingår:
-Chokladtemperering
-Tillverkning och smaksättning av chokladtryffel
- Tillverkning av andra typer av pralinfyllningar
-Gjutning av pralinskal
-Olika tekniker för att dekorera praliner

Bra att veta
Förkläden finns att låna på kursen men ta gärna med ett par tofflor/inneskor och hårsnodd till långt hår.

Ledaren
Maria Kullsand har nästan 15 års erfarenhet av sockerkonfektyr och choklad. hon har jobbat med produktutveckling på både små och stora konfektyrföretag under hela sitt yrkesliv och har således bred kunskap om råvaror, kemi och processer. Maria har också gått flera chokladkurser. Sen några år tillbaka driver hon sin egen choklad- och konfektyrtillverkning i Vattholma.

För mer information kontakta:
Maria Kullsand
maria@handjord.se
0706570974