Hantverk & konst

Med inspiration och vägledning av vår ledare Ann-Marie Alskog kan du här skapa fantastiska saker i glas!

Innehåll
Klipp, skär och smält samman glas i härliga färger och former! Skapa dina egna unika och vackra smycken eller roliga inredningsdetaljer!

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Det här behöver jag ta med följande till kursen;
Frottéhanduk eller filt att lägga under glaset när du skär. Glasskärare/glastrissa att skära med (finns på järnaffär eller liknande). Plåster om olyckan är framme men det brukar den inte vara. Ta också med inneskor - bra för kalla golv men också om det kommer glas på golvet. Vi tar en kort paus så ta med något till lunch/fika (mikro och spis finns).

Materialkostnad tillkommer.

Upplägg
Det är en gammal teknik och inte alls svår. Tekniken innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta som sedan formas till t ex en skål. Smycken är också lämpliga att göra i denna teknik. För att färdigställa det vi skapat träffas vi någon timme en kväll som vi kommer överens om.

Bra att veta
Första träffen är kl 10.00-14.45. Därefter tillkommer ännu ett tillfälle för slipning av glaset, lägga på form samt hämtning. Datum för det bestämmer vi i gruppen vid första heldagen.

Ledare
Ann-Marie Alskog

Plats:
Knarrbacken, Bålsta

Kursavgift:
650 kronor. Materialkostnad tillkommer.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är Ni varmt välkomna att kontakta oss på 0171 - 451216 eller via vår info-mejl: enkoping@sv.se

Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.