Hantverk & konst

Med inspiration och vägledning av vår ledare Ann-Marie Alskog kan du här skapa fantastiska saker i glas!

Innehåll
Klipp, skär och smält samman glas i härliga färger och former! Skapa dina egna unika och vackra smycken eller roliga inredningsdetaljer!

Upplägg
Det är en gammal teknik och inte alls svår. Tekniken innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta som sedan formas till t ex en skål. Smycken är också lämpliga att göra i denna teknik. För att färdigställa det vi skapat träffas vi någon timme en kväll som vi kommer överens om.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Det här behöver jag ta med följande till kursen;
Frottéhanduk eller filt att lägga under glaset när du skär. Glasskärare/glastrissa att skära med (finns på järnaffär eller liknande). Plåster om olyckan är framme men det brukar den inte vara. Ta också med inneskor - bra för kalla golv men också om det kommer glas på golvet. Vi tar en kort paus så ta med något till lunch/fika (mikro och spis finns).

Materialkostnad tillkommer.

Bra att veta
Första träffen är kl 10.00-14.45. Därefter tillkommer ännu ett tillfälle för slipning av glaset, lägga på form samt hämtning. Datum för det bestämmer vi i gruppen vid första heldagen.

Ledare
Ann-Marie Alskog

Plats:
Knarrbacken, Hus C, Bålsta

Kursavgift:
650 kronor. Materialkostnad tillkommer.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

För mer information kontakta:
För mer information är du varmt välkommen att kontakta oss på 0171 - 451216 eller via vår info-mejl: enkoping@sv.se

Efter avslutad kurs kommer du få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.