Hantverk & konst

Med inspiration och vägledning av vår ledare Ann-Marie Alskog kan du här skapa fantastiska saker i glas!

Innehåll
Skär och smält samman glas i härliga färger och former! Skapa glasfat och smycken av de små glasbitar som blir över. Det blir dina alldeles egna unika och vackra skapelser i glas!

Upplägg
Det är en gammal teknik och inte alls svår. Tekniken innebär att man sammansmälter glas i olika färger, former och mönster till en platta som sedan formas till ett glasfat. Smycken är också lämpliga att göra i denna teknik.
Första träffen är lördagen 22 oktober kl 10.00-14.45. Därefter tillkommer ännu ett tillfälle för slipning av glaset, lägga på form samt hämtning. Datum för det bestämmer vi i gruppen vid första heldagen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Det här behöver jag ta med följande till kursen;
Frottéhandduk eller filt att lägga under glaset när du skär. Glasskärare/glastrissa att skära med (finns på järnaffär eller liknande). Plåster om olyckan är framme men det brukar den inte vara. Ta också med inneskor - bra för kalla golv men också om det kommer glas på golvet. Vi tar en kort paus så ta med något till lunch/fika (mikro och spis finns).

Materialkostnad tillkommer och glasmaterialet köpes på plats av kursledaren.

Ledare
Ann-Marie Alskog, från Kreativa händer i Bålsta håller i kursen. Med mångårig erfarenhet i olika hantverk guidar hon oss genom denna kreativa kurs.

Plats:
Knarrbacken, Hus C, Bålsta

Kursavgift:
650 kronor. Materialkostnad tillkommer.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura och för att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Välkommen!