Trädgård, hus och hem

På den här kursen går vi igenom hur det är att ha hönor på grönbete, det vill säga att de under en så stor del av året som möjligt får ta del av färskt gräs att beta. Du lär dig om fördelarna, hur det påverkar både hönan och ägget men även utmaningarna, såsom bl a kalla vintrar, rovdjur och restriktioner på grund av fågelinfluensa. Vidare tittar vi på olika system med flyttbara hagar och/eller hus, pratar skötsel, foder och ägg - och mycket mer för dig som har höns eller planerar att bli hönsägare och som är nyfiken på och vill veta mer om grönbeteshöns.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 4 veckor med digitala träffar måndagar, kl 18.00-20.15.

Studiematerial
Studiematerial tillhandahålls av cirkelledare och skickas till dig via mail innan kursstart.

Digital kurs
Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursens rum i Zoom och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Ledaren
Elin Boström är en inspirerande och kunnig ledare med utbildning i både småskalig ekologisk odling och permakulturdesign. Dessa kunskaper kommer till nytta på den egna gården utanför Uppsala där hon har värphöns, ankor, bin och grönsaksodling samt frukt och bär.

"Jag brinner för en hållbar matproduktion, och att se att vi är en del av kretsloppen i naturen och att själv hitta min plats i det på ett så hållbart sätt som möjligt. Det behöver inte vara krångligt eller tråkigt, jag tycker att det är viktigt att man börjar där man befinner sig och gör det meningsfullt, vackert och roligt!"

Följ Elin och livet på landet på hennes Instagram HÄR och Facebook HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.