Historia & Konsthistoria

Stadsvandringen sker i liten grupp och möjliggör fysisk distans mellan deltagarna och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du deltar i ett kulturprogram hos oss.

Upplev Uppsala med nya ögon
Oavsett om man själv varit en del av nationslivet eller inte, så är det ingen tvekan om att studenterna och nationerna är en viktig del av universitetsstaden Uppsala och sätter sin prägel på staden. Nationerna har centralt placerade byggnader och en intressant historia. Vår vandring går förbi Uppsalas alla 13 nationer och det ges lite information och kuriosa om var och en. Under vandringen informeras även om nationsväsendets uppkomst och om vilka hedersledamöter nationerna har. Det berättas även om den inte helt kända historien bakom grundandet av Uppsala universitet.

Upplägg
Vandringen leder oss till Uppsalas studentnationer och tar ca 1 timme och 45 minuter.

Ledaren
Anders Allard vill dela med sig av sitt stora intresse och den kunskap han genom ett flertal arkitekturvandringar, andra Uppsalavandringar, olika böcker, artiklar, länkar på nätet, olika tips och många egna rekognoseringar fått under årens lopp.


Kostnad
150 kr som betalas kontant eller via Swish på plats direkt till Anders Allard

Samlingsplats
Meddelas till de som anmält sig.

Info och anmälan
Till Anders Allard via mail nils.anders.allard@gmail.com

Information
Önskas mer information kan kontakt tas via mail (se ovan)

Anders håller flera olika vandringar med spännande teman, hitta dem HÄR

Välkommen!