Historia & Konsthistoria

Innehåll
Nyfiken på din hembygd? Här lär du dig mer om hur din hembygd har utvecklats från 1600-talet och framåt genom att forska i arkiv och kartor om torp, gårdar, byar och de människor som var där före dig. Hos oss får du lära dig hur du går tillväga.

Plats
Digital kurs. Du kommer i god tid innan kursstarten få instruktioner om hur du loggar in på kursen och deltar. Du behöver ha internetuppkoppling och en dator/padda med kamera och mikrofon för att kunna delta. Det är enkelt att vara med, vi hjälper till om det behövs.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 6 veckor, med digitala träffar på onsdagar klockan 19.00-20.30
Start onsdag 22 september.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.

Studiematerial
Under kursens gång visar kursledare digitalt material och du har tillgång till Arkiv Digital.

Ledare:
Maj-Lis Lundblad, vår kursledare, har många års erfarenhet av egen forskning och av att lära ut hembygdsforskning från grunden.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.