Beteendevetenskap, Data & IT

Välkommen till vår informationsträff om att träffas och ”Bli digital”!
Distansutbildning


Planerar du, din förening eller studiecirkel på att träffas digitalt? Funderar ni på att digitalisera föreningens verksamhet?

Vi bjuder in till en träff där vi presenterar materialet ”Bli digital” som är ett upplägg för 3 träffar för att komma igång med digitala möten tillsammans. Genom ”Bli digital” går ni igenom teknik och olika funktioner, ni får lära er att bjuda in till och leda digitala möten, samt diskutera vilken övrig verksamhet som kan genomföras digitalt.
Vi presenterar också våra webbaserade individuella utbildningar (som du kan genomföra när det passar dig) för dig som är cirkelledare, digitalt ansvarig i föreningen eller bara lite extra intresserad.
Vi startar kort med att visa och testa de grundläggande funktionerna för att vara med på ett digitalt möte.

Obs! För utbildning i hur du själv skapar digitala mötesrum rekommenderar vi våra utbildningstillfällen i Teams (för aktuella datum se vårt utbud av föreningsbildningar) eller våra webbaserade individuella utbildningar för Jitsi, Whatsapp och Learnify (enbart för studiecirklar, kontakta oss).

För vem: För styrelsemedlemmar, studieombud och intresserade medlemmar i samverkande föreningar i Uppsala län som vill lära sig mer om att träffas digitalt.

Vid anmälan: Ange samverkande förening.
Ange gärna önskemål eller om det finns något som ni vill att vi tar upp.
Anmäl dig senast 21 februari.

Upplägg:
Föreläsning och erfarenhetsutbyte.
Digital träff 23 februari
Utbildningen pågår ca 2,5 timma inklusive paus.
Vi använder oss av Teams eller Zoom. Du kommer att få en länk till vårt digitala mötesrum skickad till dig ca en dag innan utbildningstillfället.

Bra att veta/Tekniska förutsättningar
För att kunna delta krävs dator med internetuppkoppling och högtalare eller hörlurar. Den webbläsare som rekommenderas är Chrome. För att kommunicera med guiden eller andra i gruppen är det i första hand chattfunktionen som bör användas, medan mikrofonen med fördel kan hållas avstängd under rundvandringen, så att inte ljud från deltagarnas mikrofoner stör. Om du vill använda mikrofonen går det bra, men då måste du använda hörlurar för att inte riskera att orsaka rundgång.

Ledare: Caroline Ullman från Studieförbundet Vuxenskolan