Språk

Vi upptäcker och utvecklar vår förmåga att konversera på italienska!
Italien bjuder på god mat, spännande historia och sköna landskap. Att kunna göra sig förstådd på restaurangen eller fråga efter vägen förhöjer upplevelsen. Det finns många anledningar att resa hit.

Det här är kursen för dig som vill lära dig enkla och användbara fraser för att kunna prata italienska i vardagssituationer och på resa. Vi har fokus på konversation och att förstå och delta i det talade språket. Vi utgår från olika teman och deltagarna får vara med påverka kursens innehåll. Vissa grundläggande moment med grammatik ingår, efter behov.
Tyngdpunkten ligger på att kunna tala och kommunicera på italienska så snart som möjligt.

Förkunskaper
Ett par terminers förkunskaper krävs för att kunna följa denna kurs.
Nivå A1 motsvarar kunskaper: Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser som har att göra med de mest grundläggande och konkreta situationerna i vardagslivet. Jag kan presentera mig själv och andra och ställa enkla frågor om tex namn, var någon bor, var någon arbetar och jag kan själv svara på liknande enkla frågor.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor, med träff på torsdagskvällar klockan 19.15-20.45.
Start torsdag 10 februari.
Den mötestjänst som används är Zoom. Du får en länk i förväg, som du sedan kan koppla upp dig på vid tiden för föreläsningen. Ett tillfälle med teknikgenomgång kommer att erbjudas innan kursstart.

Bra att veta/Tekniska förutsättningar
För att kunna delta krävs dator med internetuppkoppling och högtalare eller hörlurar. Den webbläsare som rekommenderas är Chrome.

Utbildningen sker helt på distans.

Ledaren
Kursen leds av Mariselena Guglielmi Forsmark som har italienska som modersmål och vana av att undervisa i italienska.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura några veckor innan kursstart. Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.