Språk

Italienska för fortsättare nivå A2

Under hösten anpassar vi lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans mellan deltagarna. I varje klassrum finns desinfektionsmedel och vi ber alla som uppvisar minsta förkylningssymptom att stanna hemma.

Innehåll
Vi upptäcker och utvecklar vår förmåga att konversera på italienska!
Italien bjuder på god mat, spännande historia och sköna landskap. Att kunna göra sig förstådd på restaurangen eller fråga efter vägen förhöjer upplevelsen. Det finns många anledningar att resa hit. Då känns det tryggt med vetskapen att man kan hantera vardagliga situationer.
Under kursen får du bygga upp ditt ordförråd, lära dig fraser och grundläggande grammatik. Du får lära dig grunderna i italienska och tyngdpunkten ligger på att kunna tala och kommunicera på italienska..

Förkunskaper
3-4 terminers förkunskaper eller motsvarande krävs för att kunna följa denna kurs
Nivå A2 motsvarar kunskaper: Jag kan förstå fraser och de vanligaste orden som har att göra med personliga förhållanden. Jag kan kommunicera i enkla vardagsmässiga sammanhang som kräver ett enkelt och direkt utbyte av information om vardagliga ämnen och aktiviteter. Jag kan på ett enkelt sätt beskriva min familj och andra människor, hur jag lever och bor, min utbildningsbakgrund och mitt arbete.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12, Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 10 veckor, med träff på onsdagskvällar klockan 17.30-19.00
Start onsdag 23 september.

Ledaren
Kursen leds av Mariselena Guglielmi Forsmark som har italienska som modersmål och vana av att undervisa i italienska.

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura några veckor innan kursstart. Om du anmäler dig här via vår webb så får du också en bekräftelse på din anmälan direkt. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 81 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se