Hantverk & konst

Kalligrafi är konsten att skriva vackert. Under kursen lär du dig att texta vackra adresser, ordspråk, citat mm på olika sorts papper och kan - om du vill - skapa ett eget kompendium med dina textade stilar. Du får även grundkunskap om olika kalligrafiska historiska stilar, utrustning och material.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar på tisdagar, kl 18.00-20.15.

Kursmaterial
Materiallista per mail i samband med kallelse till kurs.

Ledaren
Monika Ahlezon är en kunnig och inspirerande ledare med lång pedagogisk erfarenhet att leda kurser i kalligrafi. Hon har ett flertal andra utbildningar bl a från Konstfack inom kalligrafi och grafisk design och konst.

"Att skapa vackra bokstäver och texter i en både kreativ och kontemplativ process är något jag aldrig tröttnar på och jag ser fram emot att få dela med mig av mina kunskaper, inspirera och utvecklas tillsammans."

Se mer av Monikas kalligrafi HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kan du komma att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den då.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.