Hantverk & konst

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och anpassar lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans. I varje klassrum finns handsprit, grupperna är något mindre och endast en grupp i taget vistas i lokalerna på Munken. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Här kan du fortsätta använda din skaparkraft och lust att arbeta med händerna, ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna. På denna kurs, med stöd av erfaren keramiker som ledare, utvecklar du dina egna idéer och tekniker för att komma vidare och lära dig mer. På kursen blandar vi teknik med teori för att bättre förstå den keramiska tillverkningsprocessen.

Förkunskaper
Du har liten eller stor erfarenhet av att arbeta med lera och vill nu fortsätta.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Munkgatan 5 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor, med träffar på onsdagar klockan 14.00-17.00
Start onsdag 13 oktober. Kostnad för material tillkommer med 85 kr per kg lera samt glasyr).

Ledaren
Ia Wasell är en inspirerande och kunnig ledare inom det keramik, konst och design. Med ett flertal utbildningar och en pedagogisk examen från Konstfack guidar hon dig när du utforskar och fördjupar ditt skapande.

"Det jag älskar med lera är dess oändliga möjligheter! Alltifrån hus till små porslinsfiguriner kan tillverkas av lera. Jag arbetar med både bruksgods och skulpturala verk och experimenterar gärna med olika leror och bränningstekniker. Ju mer jag skapar desto mer idéer får jag om vad jag vill prova härnäst!"

Se mer av Ias keramik HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!