Hantverk & konst

Under våren anpassar vi lokalerna så att alla kan vistas i undervisningsrummet med ordentlig distans mellan deltagarna. I varje klassrum finns desinfektionsmedel, grupperna är mindre och endast en grupp i taget vistas i lokalerna på Munken. Självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.

Innehåll
Här kan du använda din skaparkraft och lust att arbeta med händerna, ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna. På denna kurs med erfaren keramiker som ledare, provar du olika tekniker; kavling, handbyggnad, tumning, och drejning. På kursen blandar vi teknik med teori för att bättre förstå den keramiska tillverkningsprocessen.

Förkunskaper
Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att arbeta med lera.

Plats
Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Munkgatan 5 i Uppsala.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor, med träffar på torsdagar klockan 14.00-17.00
Start torsdag 11 februari. Kostnad för material tillkommer.

Ledaren
Mikaela Puranen Vasilakis är en inspirerande ledare med bred kunskapsbas inom det keramiska fältet. Efter ett flertal utbildningar har hon idag en egen verkstad där hon utforskar och fördjupar sitt skapande och det delar hon med sig till dig.

"Det som fascinerar mig med lera är förvandlingen från mjuk, formbar lera till hård, beständig keramik som kan bevaras i tusentals år. Jag tilltalas av att skapa hållbara produkter som kan användas av flera generationer. Jag arbetar främst i stengods- och porslinlera och tycker om att göra funktionella bruksföremål. Min keramik är ofta inspirerad av mitt andra stora intresse, naturen."

Inspireras av Mikaelas egna arbeten HÄR

Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

För mer information kontakta:
För anmälan eller mer information är du varmt välkomna att kontakta oss på 018-10 23 70 eller via vår info-mejl: uppsala@sv.se

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.