Hantverk & konst

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik. Vi arbetar med grundläggande keramiska tekniker som tumning, kavling, ringling, drejning och slickerfogning för att göra både prydnads- och bruksföremål. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Både för dig som är nybörjare och för dig som tidigare arbetat med lera.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 5 veckor med träffar på torsdagar 18.00-21.00. OBS Uppehåll mellan träff 4 och 5, den 13 oktober.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Ann-Sofie Lundberg är en inspirerande ledare med lång erfarenhet av att undervisa inom det keramiska området. Hon har kontinuerligt utbildat sig genom ett långt lärlingskap och i sin egen keramikverkstad.

"Leran uppmanar mig ständigt att vara här och nu, en slags mindfulness som jag uppskattar enormt. Jag älskar det flow som uppstår när jag t ex drejar och är ett med uppgiften. Det märks direkt på resultatet om tankarna är någon annanstans. I keramiken finner jag plats för glädje, frihet, fantasi och skaparlust. En sorts vila från vardagen och alla måste. Inom keramiken kan vi utvecklas hela livet igenom, oavsett nivå och ålder. Det tycker jag är vackert"

Se mer av Ann-Sofies keramik HÄR

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Vi fortsätter att vara aktsamma om varandra och självklart är det viktigt att du som deltagare är fullt frisk när du kommer till din kurs hos oss.